Isıtma ve sıcak su ihtiyaçlarını karşılamak için ev veya iş yeri gibi küçük ölçekli kapalı alanlar için üretilmiş ısıtma cihazıdır. Ebatlarının küçük olması ve duvara asılması nedeniyle eski yer tipi ısıtıcılara göre çok az yer kaplamaktadır. Çalışırken oldukça sessiz oluşu, kullanıcı isteğine göre bağımsız kullanım kolaylığı sağlaması (kullanıldığı kadar yakar, yaktığı kadar ödersiniz), bunun yanında hafif ve kolay montaj ve de montajı yapılabilmesi çok tercih edilmesini sağlamaktadır.
Kombi Çeşitleri
Baca tiplerine, yanma tiplerine, eşanjör tiplerine ve elektrikli modelleri ile birçok kombi modeli bulunmaktadır. Bunlar kendi içlerinde de ayrılmaktadır.
1 – Baca Tiplerine Göre Kombi Modelleri
a– Bacalı Kombi

Bacalı Kombinin içinde yanma için gereken havayı bulunduğu ortamdan alarak atık gazı da baca yolu ile atan ısıtma cihazıdır. Bina veya ev bacalarına bağlanır. Bulunduğu ortamdan hava alması ev veya işyerinizin sürekli havalandırılmasını gerektirmektedir, aynı zamanda fırtınalı havalar da bacanın geri atık zehirli gazı verme ihtimali bacalı kombi tercihini oldukça düşürmüştür. Günümüzde neredeyse hiç kullanılmıyor diyebiliriz.
b- Hermetik Kombi

Hermetik kombi içinde bulunan fan yardımı ile yanma için gereken temiz havayı dış ortamdan çeker ve yine fan yardımı ile atık gazın tahliyesini sağlar. Hermetik kombilerin bacaları bulunduğu ortamdan direk dışarı çıkar. Bina bacasına bağlanmaz. Hermetik kombi bacası iç ve dış baca olarak 2 borudan oluşur. İç baca kombi içinde yanan atık gazın tahliyesine, dış bacada yanma için gereken temiz havanın yanma odasına çekilmesi için kullanılır. Hermetik kombi ortamdaki temiz havayı kullanmadığından dolayı ortamı sürekli havalandırma ihtiyacı olmaz. Havada oluşacak fırtına gibi etkenlerden baca emniyet sistemi sayesinde etkilenmez. Bu nedenle günümüzde en çok kullanılan kombi modelidir.
2 – Yanma Tiplerine göre kombi modelleri
a – Konvansiyonel (klasik) model kombiler
Konvansiyonel kombi yanma ile oluşan atık gazı direk dışarı atan kombilerdir. Günümüzde en çok kullanılan klasik modellerdir.
b- Yoğuşmalı Kombiler

Yoğuşmalı kombi konvansiyonel kombiden farklı olarak yanma odasında yanma ile oluşan atık gazı direk atmayarak atık gazın sıcaklığından faydalanmak için farklı bir ünitede gezdirmektedir. Buradan aldığı ısı ile yakıt tasarrufu elde etmektedir.
Eşanjör Tiplerine Göre Kombi Modelleri
a – Tek Eşanjörlü Kombi
Tek eşanjörlü cihazlar ana eşanjörün brülörden aldığı ısı ile hem sıcak suyu hem de kalorifer peteklerinizi ısıtan kombilerdir. Bu kombilerde şebeke suyu direk ana eşanjör den geçerek ısınmaktadır.
b – Çift Eşanjörlü Kombi
Çift eşanjör kullanılan kombilerde sıcak su ve kalorifer sistemi ayrıdır. Tek eşanlörlü kombilerde şebeke suyunun ana eşanjörün içinden geçmesi ve her ısınmada suyun kireç bırakarak ana eşanjörü tıkayabilmektedir. Çift eşanjör kullanılan kombi bunu engelleyerek direk şebeke suyunun içinden geçmediğinden kireçlenme çok daha az olmaktadır. Çift eşanjör kullanılan kombilerde şebeke suyu ikinci (plaka) eşanjörden geçmesi ile kombi sistemi kullanıcıya istenen sıcaklığı daha verimli sağlamaktadır.
3 – Elektrikli Kombi Tipleri
Elektrikli kombiler içinde elektrikli ısıtıcılar kullanarak, baca gibi atık gaz sistemine gerek olmadan kullanılabilen kombilerdir. Atık gaz sistemi olmaması zehirlenme gibi risklerinin olmaması oldukça iyi yanlarıdır. Fakat yakıt sarfiyatı gazlı modellere göre daha fazla olması kullanımını oldukça düşük olmasını sağlamaktadır.